Jeg har skrevet en hel stribe kommentarer til Corona-krisen. Jeg blev tidligt optaget af favntaget mellem folkevalgte og eksperter/embedsmænd, som jeg i sin tid beskrev i bogen ”Eliternes Triumf”. Få dage efter nedlukningen af Danmark den 11.marts fremhævede jeg, at »Mette Frederiksen kuldkastede sundhedsteknokratiet for at undgå italienske tilstande«.

Klummen er interessant i lyset af den senere debat, hvor borgerlige politikere og medier borer i, hvem der rådede Mette Frederiksen til nedlukningen. Ingen, der fulgte debatten i marts, var i tvivl om, at det var en – nødvendig – politisk beslutning. I en kronik sidst i marts udfolder jeg forløbet og skitserer de konkurrerende Corona-strategier, der prægede debatten i starten af pandemien.

Du kan også læse om det indflydelsesrige borgerinitiativ hammer & dans, der inspirerede den danske regering, ligesom jeg har skrevet om Corona’en set fra Bornholm, beskrevet den borgerlige splittelse, og hyldet hverdagens helte og kølhalet genåbningsmafiaen.

21