Lars Olsen er journalist, kommentator og foredragsholder. Hans seneste bøger er Rige børn leger bedst (medforfatter – 2021) og Det forsvundne Folk (2018).

Lars Olsen er født i 1955 og uddannet cand.phil. i samfundsfag. Han har været journalist i 25 år, blandt andet på Politiken og det nu lukkede Aktuelt. I dag arbejder han freelance og er kolumnist i Jyllands-Posten og Altinget.

Lars Olsen er ikke medlem af et politisk parti, men har i det socialdemokratiske Ny Politik beskrevet sit forfatterskab og hvad der driver ham.

 

 

Lars Olsen har som analytiker og forfatter tilrettelagt mange analyser af sociale skel og brudflader. Han har også deltaget i flere arbejdsgrupper på uddannelses- og boligområdet:

  • By- og boligministerens “Tænketanken Byen 2025”, der arbejdede 2013-14 og inspirerede til initiativer for blandede boligområder.
  • Undervisningsminister Christine Antorinis Dialoggruppe om Ny Nordisk Skole 2012-14.
  • Undervisningsminister Bertel Haarders Arbejdsgruppe vedr. Social Arv 2008-10.

Lars Olsen blev i 2018 tildelt Kulturprisen på Dansk El-forbunds kongres. Grundlovsdag 2015 fik han Ebbe Kløvedal Reichs Demokratistafet for “sit dedikerede arbejde som journalist, kommentator, forfatter og foredragsholder”.

 

21