Om bogen “Det delte Danmark”

Danmark er blevet et andet og mere opdelt samfund. I både toppen og bunden af samfundet er der opstået ghettoer – skoler og boligområder, hvor mennesker kun møder andre, der ligner dem selv. Polariseringen truer med at opløse det Danmark, vi hidtil har kendt. Der er i bunden af samfundet opstået destruktive subkulturer, vi ellers kun kender fra udlandet. Og de velbjærgede tager deres forholdsregler, de forskanser sig i egne enklaver.

I debatbogen Det delte Danmark tegner Lars Olsen et portræt af et Danmark, hvor samfundets sammenhængskraft er under voldsomt pres. Politikerne er nødt til at indse, at der er en afgørende sammenhæng mellem boligpolitikken, sociale skel i byerne, en fejlslagen integrationspolitik, nye kriminalitetsmønstre og folkeskolen, der er ved at blive opsplittet i ghettoskoler og velhaverskoler.

I takt med polariseringen øges risikoen for, at solidariteten går fløjten. Hvor længe vil velstillede danskere blive ved med at betale en høj skat, hvis de ikke i deres hverdag møder mennesker, der er dårligt stillet? I Det delte Danmark advarer Lars Olsen om konsekvenserne for velfærdssamfundet – og kommer med forslag til, hvordan vi kan vende udviklingen.

Læs uddrag af anmeldelserne her

ISBN 9788702038002
Udgivet 31.03.2005
Sider 240

Vejl. pris kr. 159,-

21