Mette Frederiksens projekt

Magnus Barsøe i Jyllands-Posten Erhverv 1.8.2019:

»Vil du forstå, hvad den nye socialdemokratiske regering virkelig vil? Vil du forstå den politiske logik bag statsminister Mette Frederiksens kamp for en differentieret pensionsalder? Så læs forfatter Lars Olsens nyeste debatbog.

Tilbage i 2005 udgav Olsen debatbogen ”Det delte Danmark”. Bogen blotlagde i kolde tal de enorme sociale problemer, som årtiers fejlslagne integrationspolitik har betydet. Bogen var en øjenåbner for mange på venstrefløjen og vaccinerede en hel årgang af socialdemokrater mod en naiv og slatten integrationspolitik.

Man kan med nogen ret hævde, at bogen kickstartede partiets højredrejning, som nu er kernen i regeringens politik. Og siden da har Olsen været en form for uofficiel chefideolog for centrum-venstre.

Med ”Det forsvundne folk” har Olsen skrevet en ny debatbog, der har samme altafgørende politiske potentiale.

(…)

Mange tror fejlagtigt, at Mette Frederiksen vil føre en form for Corydon-light-politik, når først magten tynger. Det – tror jeg – vil være en eklatant fejlvurdering. Analysen i partiet er, at man pinedød skal kapre “det forsvundne folk” tilbage. Det gør man ved at holde fast i den stramme udlændingepolitik og føre en langt mere rendyrket, venstreorienteret profil på den økonomiske politik, lyder logikken.

Man kan være enig eller rygende uenig i regeringens politiske sporskifte. Helt bestemt. Men hvis man vil forstå, hvor dybt det ideologiske skifte stikker, så kommer man ikke udenom Lars Olsens velskrevne og velargumenterede bog«.

 

ISBN: 9788702262476
Udgivet 4. september 2018

Sider 184

Vejl. pris kr. 249,95

21